juni 24, 2017

Blog

In deze blog van De Olde Bouw neem ik u mee in het bouwtraject van een veranda. Het bouwen van een veranda kan op verschillende manieren en in verschillende vormen plaatsvinden, maar in alle projecten kan er praktisch gezien onderscheid worden gemaakt in de volgende drie stappen:

  1. De wensen en eisen van de klant in overeenstemming brengen met de technische mogelijkheden;
  2. De ruwbouw van het project;
  3. De afronding.

Stap 1
Eén van de grootste ergernissen van mensen die een verbouwing laten uitvoeren door een aannemer, is het gebrek aan communicatie. Of beter gezegd, miscommunicatie. De Olde Bouw streeft er naar om vanaf het begin de neuzen dezelfde kant op te hebben staan. Het is belangrijk om te achterhalen wat u voor soort project in gedachten heeft, waar u zich goed bij voelt. Het is hierbij zeker geen eenrichtingsverkeer, wij zullen proberen om onze ervaring met u te delen en zo samen tot een mooi einddoel te komen.

Stap 2
Voor elk project van De Olde Bouw gelden de volgende eigenschappen: kwalitatief, betrouwbaar en duurzaam. Hieraan kan op geen enkele manier gesleuteld worden, dit geldt als het fundament van het bouwbedrijf De Olde Bouw. Er kan echter wel gesleuteld worden aan het project. Om de simpele reden dat wanneer de contouren van het project zichtbaar worden, u tot nieuwe inzichten kan komen. Daardoor blijft communicatie erg belangrijk om samen het einddoel te realiseren.

Stap 3
De afronding vindt plaats op details en zorgt er voor dat een project de uitstraling krijgt die het verdiend. De Olde Bouw onderstreept het belang van de afronding, omdat in deze fase het verschil wordt gemaakt. In deze fase zal er als laatste een moment zijn voor overleg, hierna is het definitief.

Tot slot, hieronder is de bouw van een veranda in Assen uitgelicht. Het is een project geworden waarin de elegantie van hout verweven zit tot in elk detail. Hierdoor is een ontspannen en rustieke omgeving gecreëerd waarin nog veel genoten kan worden. Wanneer u geïnspireerd ben geraakt door dit project (of door een ander project), dan kunt u vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik ben benieuwd wat voor verandering u voor ogen heeft in uw leefomgeving. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat wij er samen uitkomen.

Amer de Olde

Project uitgelicht

Veranda bouwenaanbouw verandabouwbedrijf zuidlaren

Veranda aanbouw

Stap 1 – Als eerste worden de pilaren van de veranda bovenop voorzien van pinnen, zodat in een later stadium de dwarsbalken daar opgelegd kunnen worden.

veranda

Stap 2 – Vervolgens worden de twee dwarsbalken allebei schuin afgezaagd, zodat deze balken in elkaar kunnen schuiven en daardoor extra stevigheid creëren.

Veranda Zuidlaren

Stap 3 – Uiteindelijk komt de constructie er zo uit te zien. De horizontale balken zijn op de pinnen van de pilaren gelegd en zijn vervolgens in elkaar geschoven. Daarna zijn er pinnen aangebracht op cruciale punten, die ervoor zorgen dat het geheel een verband wordt. De keuze voor de houten pinnen (in plaats van schroeven) zorgt er voor dat de elegantie van hout nog meer naar voren komt.

Aannemer zuidlaren

Stap 4 – Wanneer de constructie staat, kunnen de balken van het dak gemonteerd worden. Hierbij wordt tevens gebruik gemaakt van inkepingen om (extra) stevigheid te creëren.

Bouwbedrijf

Stap 5 – Tot slot worden de panlatten, de dakpannen en de dakgoot gemonteerd. De basis van de veranda is gebouwd en de laatste stap is de afwerking. Ontzettend belangrijk, want niets is vervelender dan ergernis tijdens de gezelligheid van een mooie zomeravond.

Delen
Hide Buttons